Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Bananproteinkaka med vaniljöverdrag

By Magnus Nilsson 2020 november 13 0 kommentarer

Bananproteinkaka med vaniljöverdrag

Den här proteinrika banankakan är underbar! Sötma från bananen som möter en fin vaniljsmak i både kakan och frostingen. Den är enkel att göra och innehåller bara bra ingredienser. Testa, du kommer inte ångra dig!

Ingredienser:

  • Ca 2 msk stevia eller annan sötning (beroende på hur söt du vill ha den). Klicka här!
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 skopa vanlijvassle. Klicka här!
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk psylliumfröskal
  • 1 krm salt
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • 1 stor banan
  • 1 äggula
  • 1 äggvita + 1 dl flytande äggvita (motsvarande 3 äggvitor)
  • 100 g lättkvarg
  • Ca 4 msk vatten
  • 100 g philadelphia
  • 100 g kvarg
  • 2 msk vaniljkasein. Klicka här!
  • Ev. en knivsudd äkta vaniljpulver

Gör så här:
  1. Mosa bananen med en gaffel i en bunke och rör ner kvargen och äggulan.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig.
  3. Blanda de torra ingredienserna med banansmeten och tillsätt ca 4 msk vatten efter konsistens.
  4. Vispa äggvitorna fluffigt med en elvisp (hårda men inte stenhårda).
  5. Vänd försiktigt ner smeten med övriga ingredienser i äggvitan och rör om tills det är utblandad (försiktigt så att du inte förstör själva fluffigheten).
  6. Häll upp smeten i en smord brödform eller i en brödform med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i drygt 35 minuter.
  8. Under tiden banankakan är i ugnen kan du göra i ordning vaniljöverdraget. Blanda ihop philadelphia, kvarg och proteinpulver i en bunke.
  9. Vispa upp smeten ett kort tag med elvisp för att få den lite fluffigare. Smaka av med ev. mer protein och/eller sötning.
  10. När banankakan är klar och har svalnat på bakgaller ska vaniljöverdraget bres på.

Toppa gärna med lite rostade kokosflakes. Ät och njut!

/Johanna och Ida

Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens

Senaste inläggen