Den här proteinrika banankakan är underbar! Sötma från bananen som möter en fin vaniljsmak i både kakan och frostingen. Den är enkel att göra och innehåller bara bra ingredienser. Testa, du kommer inte ångra dig!
Ingredienser:
- Ca 2 msk stevia eller annan sötning (beroende på hur söt du vill ha den). Klicka här!
- 1 dl pofiber
- 2 msk kokosmjöl
- 1 skopa vanlijvassle. Klicka här!
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk psylliumfröskal
- 1 krm salt
- 1 knivsudd vaniljpulver
- 1 stor banan
- 1 äggula
- 1 äggvita + 1 dl flytande äggvita (motsvarande 3 äggvitor)
- 100 g lättkvarg
- Ca 4 msk vatten
- 100 g philadelphia
- 100 g kvarg
- 2 msk vaniljkasein. Klicka här!
- Ev. en knivsudd äkta vaniljpulver
Gör så här:
- Mosa bananen med en gaffel i en bunke och rör ner kvargen och äggulan.
- Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig.
- Blanda de torra ingredienserna med banansmeten och tillsätt ca 4 msk vatten efter konsistens.
- Vispa äggvitorna fluffigt med en elvisp (hårda men inte stenhårda).
- Vänd försiktigt ner smeten med övriga ingredienser i äggvitan och rör om tills det är utblandad (försiktigt så att du inte förstör själva fluffigheten).
- Häll upp smeten i en smord brödform eller i en brödform med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i drygt 35 minuter.
- Under tiden banankakan är i ugnen kan du göra i ordning vaniljöverdraget. Blanda ihop philadelphia, kvarg och proteinpulver i en bunke.
- Vispa upp smeten ett kort tag med elvisp för att få den lite fluffigare. Smaka av med ev. mer protein och/eller sötning.
- När banankakan är klar och har svalnat på bakgaller ska vaniljöverdraget bres på.
Toppa gärna med lite rostade kokosflakes. Ät och njut!
/Johanna och Ida