Smaken av saffran och vanilj passar perfekt tillsammans! Dessa proteinrika saffranmuffins med vaniljfrosting är underbara nu i juletider! Att variera lussebullarna med dessa godingar är både ett nyttigare alternativ och väldigt gott! De innehåller mycket protein vilket är perfekt för dig som tränar.
Ingredienser:
- 1 dl kvarg
- 1 paket saffran (0,5 g)
- 1 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
- 20 steviadroppar i vaniljsmak
- 1-1,5 dl vätska (vatten eller valfri mjölk)
- 1 ägg
- 2 äggvitor
- 1 dl sesammjöl eller mandelmjöl från Sukrin
- 1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
- 0,5 dl pofiber eller mer havremjöl
- 1 dl vaniljvassle. Klicka här!
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk psylliumfröskal
- En nypa salt
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna förutom saffran och sötning i en bunke
- Mortla saffran med steviaströ och tillsätt det i de torra ingredienserna
- Tillsätt ägg, steviadroppar, kvarg och till sist vätskan försiktigt medan du rör om och ser till att konsistensen blir lagom. Den ska vara saftig men inte för lös
- Häll upp smeten i silikonmuffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 min tills de har stigit lite, fått lite färg och känns klara
- Ta ut och låt svalna på ett bakgaller
- Blanda vaniljfrostingen genom att blanda ½ dl kvarg, ½ dl naturell yoghurt, 2 msk vaniljkasein och 6-8 steviadroppar i vaniljsmak. Bre på frostingen när muffinsen har svalnat och lägg sedan på lite russin.
/Johanna och Ida