Den här proteinkladdkakan är helt grym! Superenkel att göra och ska bara gräddas i 10-15 minuter i ugnen. Njut med gott samvete eftersom den bara innehåller bra ingredienser - helt perfekt! Gillar du choklad kommer den här kakan vara en dröm i munnen;)
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- 1 msk Walden Farms chokladsås
- 1 ägg
- ½ dl valfri mjölk
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk mandelmjöl
- 1 tsk kokosolja
- 1 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
- 10 steviadroppar i chokladsmak
- 1 skopa chokladvassle
- En liten nypa salt
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en jämn smet
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer smak/sötning
- Häll upp i en ugnsform (rund eller avlång) som är klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter (håll koll eftersom det beror på ugnstyp)
- Kakan ska vara kladdigare än du tror när du tar ut den eftersom den kommer att stabba till sig när den svalnar. Låt kakan svalna i formen.
Servera som den är eller gör en enkel frosting (blanda 1 dl kvarg, 1 msk chokladvassle och lite sötning). Ät och njut!
/Johanna och Ida