De här blondiesarna har en underbar smak av vanilj och konsistensen är perfekt krämig och god. De är proteinrika och är väldigt enkla att göra. Testa att göra en sats – du kommer inte ångra dig!
Ingredienser:
- 1 burk avrunna och sköljda vita bönor (230 g)
- 250 g skalad zucchini
- 2 ägg
- 100g kvarg
- 1 msk kokosolja
- 2 msk kokosmjöl
- 4 msk osockrat äppelmos
- 1.5 skopa vassle I vaniljsmak. Klicka här!
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk psylliumfröskal (husk)
- 20 steviadroppar med vaniljsmak eller lite äkta vaniljpulver
- 2 msk stevia strö
Gör så här:
- Skala zucchinin och skär den i mindre bitar som du sedan mixar till en jämn smet.
- Skölj sedan bönorna och mixa även dem till en jämn smet. Tillsätt kokosoljan och mixa lite till.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, förutom stevia strö, i en skål för sig.
- Rör ner äppelmos och den mixade zucchinin i de mixade svarta bönorna och rör om till en jämn smet.
- Rör ner de torra ingredienserna i smeten med bönor, äppelmos och zucchini.
- Vispa de två äggen med sötning till en fluffig smet.
- Rör ner smeten i de vispade äggen.
- Häll upp i en smord bakform eller en som är klädd med baklåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 35-45 minuter.
Låt svalna innan det är dags att skära upp bitar. Ha bitarna i kylen eller frys in dem i frysen. Ät och njut!
/Johanna och Ida