Det här enkla receptet ger en smaskig och hälsosam pizzabotten med en bas av blomkål. Den är fett- och kolhyderatssnål och proteinrik, men framförallt väldigt god! Variera toppingen och du kan göra en hälsosam pizza med dina favorittillbehör.
Du behöver: (till en pizzabotten)
- 200g rå blomkål
- 3 äggvitor eller ca 1 dl flytande äggvita
- 2 tsk fiberhus eller psylliumhusk
- 1msk linfrön
- Valfria kryddor som oregano, pizzakrydda, örtsalt, peppar osv.
- 2 msk proteinpulver 100% micro whey active med naturell smak
- Ev. lite vätska
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 220C
- Mixa den råa blomkålen i en matberedare eller med en mixer tills den nästan bli mosig/grynig. Ta ut blomkålen och pressa ut lite vätska ur blomkålen med hjälp av lite papper.
- Blanda övriga ingredienser i en skål och lägg sedan över smeten på en bakplåt som du lagt ett oljat/smort bakplåtspapper på. Bred ut smeten till en rund form, ca 0,3 cm tjock.
- Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut botten ur ugnen och toppa med valfri topping. (T.ex. tomatsås, grönsaker, valfritt protein, frukt, ost osv.)
- Sätt in i ugnen igen i ca 10-15 minuter.
/Johanna och Ida