Det här är en hälsosam och proteinrik version av den klassiska tigerkakan. Basen är gjord av bönor och de bidrar med saftighet utan att ge någon smak. Smakerna vanilj och choklad passar utmärkt tillsammans, den är underbart god!
Ingredienser:
- 230 g avrunna och sköljda vita bönor
- 1 äggula + tre äggvitor
- Ca 1 dl vätska (valfri mjölk eller vatten)
- 1 skopa (30 g) vaniljvassle. Klicka här!
- 4 msk kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk psylliumfröskal
- 15 Steviadroppar I vaniljsmak.
- En nypa salt
- Till chokladdelen: 1 msk kakao + 5 steviadroppar i chokladsmak + 1 msk walden farms chokladsås
Gör så här:
- Mixa bönorna till en jämn smet tillsammans med äggula, äggvitor och vätska.
- Rör ihop vaniljvassle, kokosmjöl, bakpulver, psylliumfröskal och salt i en bunke för sig.
- Tillsätt de torra ingredienserna till bönsmeten och mixa till en jämn smet.
- Ta bort ungefär ¼ av smeten och lägg det i en annan bunke. Detta ska bli chokladsmeten.
- Tillsätt kakao, steviadroppar i chokladsmak och walden farms chokladsås till den lilla smeten och rör om. Smaka av!
- Tillsätt steviadroppar i vaniljsmak i den stora smeten. Smaka av!
- Häll upp vaniljsmeten i en form med bakplåtspapper. Lägg sedan choklasmeten ovanför och använd en gaffel för att trycka ner den lite.
- Grädda i mitten av ungnen på 175 grader i ca 25 minuter (håll koll på tiden, beror till stor del på ugnstyp).
Låt svalna och njut sedan av en underbart god och hälsosam tigerkaka!
/Johanna och Ida