Chiafrön är verkligen superfrön! De är supernyttiga med ett högt innehåll av omega-3, fibrer och protein. Att göra chiapudding är ett jätteenkelt och gott sätt att äta dessa nyttiga frön. Att dessutom tillsätta protein gör den ännu mer proteinrik och smaskig. Testa du med!
Ingredienser:
- 2 msk chiafrön
- 2 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
- 1 msk vanljkasein
- 1 nypa vaniljpulver
- 5 steviadroppar i vaniljsmak
- 1 dl kvarg
- 1 msk blåbärssås från Walden farms
- msk vaniljvassle
- Bananslantar (ca en halv banan)
- Valfri topping (ex frön, nötter, kokos, bär)
Gör så här:
- Blanda mjölk, chiafrön, kasein, vaniljpulver och sötning. Smaka av och låt stå i en burk i kylen i minst 20 min (allra helst över natten).
- När chiapuddingen har stått till sig tillräckligt är det dags att göra i ordning blåbärslagret. Blanda kvarg, vaniljvassle och blåbärssås till en jämn smet och smaka av.
- Skär bananen i skivor.
- Varva chiapudding, blåbärskvarg och bananskivor i en glasburk, ett glas eller en skål. Toppa med topping efter smak.
Ät och njut!
/Johanna och Ida