Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Proteinrik saffranostkaka

By Magnus Nilsson 2020 november 16 0 kommentarer

Saffransostkaka

Tillsammans med vanljkvarg och någon steviasötad sylt blir den här saffranskakan det självklara valet till mellanmål eller fika nu i juletider. Vill du ha ostkakan lite tjockare väljer du en mindre form och gräddar den lite längre. Om du istället vill ha den lite plattare och lösare väljer du en större form och minskar ugnstiden. Kakan har ett jättebra näringsvärde så det är bara att njuta ;) Den smakar nästan som riktig gotländs saffranskaka så den är verkligen värd att ge en chans!

Ingredienser:

  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 msk vetegluten
  • 1 msk psylliumfröskal/fiberhusk
  • 300 g keso
  • 1-2 msk stevia strö + 1 pkt (0,5g) saffran + lite salt (mortlas tillsammans)
  • Russin efter smak och tycke, ca ½ dl
  • Ca ½ dl vatten
  • 1 skopa vaniljvassle - Klicka här!
  • Philladelphia ca 150 g
  • Bakpulver 2 tsk
  • 2 ägg eller 1,5 dl äggvita
  • Xanthan gum ½ tsk

Gör så här:
  1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom äggen/äggvitan i en bunke. Rör runt så att smeten blir jämn och fin.
  2. Vispa äggen/äggvitan i en skål för sig med xanthan gum och rör försiktigt ner det i smeten. (Om du vill så går det minst lika bra att bara knäcka ner äggen/aggvitan i smeten och blanda om utan att vispa, du väljer ;) Alla föredrar vi olika så det är bara att testa sig fram).
  3. Fördela smeten i en bakform och grädda mitt i ugnen i ca 35-50minuter beroende på ugn. Håll koll och ta ut underverket när du tycker den är lagom gräddad. Dock blir den lite tjockare och kompaktare i konsistensen när den har svalnat men speciellt när den förvaras i kylen. Låt ostkakan svalna i bakformen och skär sedan upp i lämpliga bitar. Toppa gärna med torkade bär som russin, gojibär och mullbär.

Passar även bra att äta med en klick kvarg och hallon. Mums!

/Johanna och Ida

Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens

Senaste inläggen