Den här proteinrikkakan smakar underbart! En perfekt mintchokladsmak i både kakan och frostingen som smälter i munnen ;) Ät den när du är sugen på något gott eller som en del av ett mellanmål. Kakan är enkelt att göra och det är verkligen tur eftersom man gärna vill göra en till när man väl smakat resultatet!
Ingredienser:
- 2 dl pofiber
- 0,5 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
- 3 msk kokosmjöl
- 1 skopa vassle i smaken ”mint chocolate” från Self Omninutrition - Klicka här!
- Valfritt: 6 droppar pepparmintarom
- 2 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk psylliumfröskal/fiberhusk
- En nypa salt
- 2 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
- 1 dl kvarg
- 1 äggula
- 1 dl äggvita eller 3 äggvitor
- Ca 1 dl vätska (vatten eller valfri mjölk)
- Till frostingen:
- ½ dl yoghurt
- 1 dl kvarg
- 2msk vassle i smaken ”mint chocolate” från Self Omninutrition - Klicka här!
- Sötning efter smak (ex stevia, kokossocker mm)
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt äggula, kvarg och försiktigt vätska och rör om till en jämn smet. Tillsätt eventuellt mer vätska – smeten ska vara fuktig men samtidigt inte ha en rinnig konsistens.
- Smaka av för att kanske tillsätta mer sötning efter smak.
- Vispa äggvitan till hårt skum. Lägg sedan ner smeten och vispa snabbt ihop det med äggvitan utan att förstöra äggvitans fluffighet.
- Häll upp smeten i två brödformar eller en större rund kakform, klädda med bakplåtspapper eller smorda med exempelvis kokosolja.
- Grädda kakan (eller kakorna) i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15-20.
- Medan kakan gräddas kan du göra i ordning frostingen. Lägg kvarg, yoghurt, vassle och sötning i en bunke och vispa snabbt upp det till en fluffig konsistens. Smaka av!
- Låt kakan svalna i formen och när den är svalnad kan du bre på frostingen. Toppa gärna med exempelvis kakao nibs och mullbär. Mums!
/Johanna och Ida