De här proteinrika bollarna i pepparkakssmak smakar som pepparkaksdeg ;) De är superenkla att göra och passar jättebra att förvara i kyl eller frys. De är passar utmärkt nu till jul, testa du med! En nyttigare men minst lika god variant till pepparkakor.
Ingredienser:
- 2 dl kvarg
- 15 g osötat jordnötsmör (ca 1 msk)
- 2 msk kokosmjöl
- 1 msk mandelmjöl
- 1 msk hampaprotein
- ½ tsk xanthan gum
- 2 tsk fiber husk/psylliumfröskal
- 3 msk vaniljkasein - Klicka här!
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1-2 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning (välj hur mycket utefter smak/tycke)
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser
- Tillsätt kvarg och jordnötssmör och mixa med en mixer till en jämn smet
- Låt smeten stå till sig i kylskåpet i minst 15 minuter
- Rulla smeten till bollar i valfri stolek med lätt fuktade händer
- Rulla eventuellt bollarna, exempelvis i kokosflakes, kakao nibs eller varför inte vaniljkasein?!
Förvara bollarna i kyl eller frys.
/Johanna och Ida