Det här proteinrika brödet är kolhydrat- och fettsnålt, men framförallt supergott! Släng enkelt ihop en sats och en timma senare har du ett saftigt fiberrikt bröd att njuta av
Ingredienser:
- 1 dl (fiber)havregryn
- 1 dl vetegroddar
- 1 dl kruskakli
- 1 dl 100 % micro whey active med naturell smak. Klicka här!
- ½ dl fibrex
- 2 msk psylliumfröskal
- 1 msk linfrön
- 1 msk psylliumfrön
- 3 tsk bakpulver
- En nypa salt
- Valfri smaksättning (t.ex. kanel och kardemumma)
- 2 ägg
- 1 dl lätttkvarg
- Ca 3 dl vatten
Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa äggen med elvisp till ett pösigt skum.
Blanda ner kvargen och vattnet allt eftersom i bunken med de torra ingredienserna.
Vänd ner smeten i de vispade äggen och rör om till en jämn smet.
Häll upp i en rektangulär bakform för ett bröd som antingen är smord alt. är klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen och låt den gräddas ca 45 minuter i mitten av ugnen och sedan knappt 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Ta ut ur ugnen när du tycker brödet är klart och låt det svalna på ett bakgaller.
Skär upp och låt doften av nybakat bröd spridas i köket. Mums!
/Johanna och Ida