Ingredienser:
- 150 g bakad sötpotatis (bakas enklast i mikro)
- 1,5 skopa 100% micro whey acitve med naturell smak. Klicka här!
- 2 ägg
- 40 g kokosmjöl
- 40 g pofiber
- 3 tsk bakpulver
- 1 dl lättkvarg
- Drygt 1,5 dl vatten
- 1 tsk fiberhusk
- 1 msk stevia
- 1 krm vaniljpulver
- En nypa salt
- Kanel och kardemumma efter smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa den bakta sötpotatisen med en gaffel. Tillsätt ev lite vatten för att lättare mosa den till en jämn smet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke.
- Tillsätt kvarg, vatten och den mosade sötpotatisen. Rör om till en jämn smet.
- Vispa äggen poröst och vänd sedan ner den övriga smeten i äggen.
- Häll upp smeten i en avlång brödform som är klädd med bakplåtspapper eller smord med t.ex. kokosolja.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
Låt svalna på galler. Ät och njut - antingen som en kaka eller med som bröd med något gott pålägg.
/Johanna och Ida