Saffransgröt är underbart nu i juletider! En fantastisk smak av saffran som passar perfekt med vaniljsmaken från proteinet och vaniljdropparna. Gröt är toppen att äta till frukost för att den innehåller bra och långsamma kolhydrater som gör att man håller sig mätt länge. Att dessutom tillsätta protein i gröten gör den inte bara otroligt mycket godare, den får också en hög proteinhalt, win-win alltså ;) Testa, du kommer inte ångra dig!
Ingredienser:
- 2 dl (fiber)havregryn
- En nypa salt
- 1 tsk linfrön
- 1 tsk psylliumfrön
- 1 skopa vaniljvassle - Klicka här!
- Ca 4-6 dl vatten
- Saffran efter smak (knappt ½ paket rekommenderas)
- Lite stevia strö att mortla saffranen med
- 10 vaniljsteviadroppar
Gör så här:
- Mortla saffran med en nypa stevia strö
- Häll i havregryn, salt, frön, saffran och vatten (börja med 4 dl) i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
- Sänk plattan och låt gröten koka till sig samtidigt som du rör om då och då.
- Häll i allt mer vatten allt eftersom efter önskad konsistens.
- När gröten har den konsistens du vill ha, ta då av kastrullen från plattan och tillsätt proteinpulvret under omrörning. Tillsätt även vaniljsteviadropparna.
- Smaka av och tillsätt eventuellt kakao mer sötning/vaniljdroppar/saffran efter smak och tycke.
- Sätt på kastrullen igen på plattan om du vill värma på den det sista du gör.
Servera och toppa med massa gott så som kvarg/keso, bär, torkade bär/frukter (russin passar jättebra!), nötter, kakaonibs mm – bara fantasin sätter gränserna ;) Ät och njut av en underbart god och värmande proteinrik saffrangröt!
/Johanna och Ida