Den här proteinrika och kolhyderatsnåla chokladbrownien är verkligen to die for! Riktigt saftig konsistens och en fin chokladsmak. Den är enkel att göra och går lätt att förvara i antingen kyl eller frys. Ge den ett försök och du kommer inte ångra dig.
Ingredienser:
- 1 burk avrunna och sköljda svarta bönor (230 g)
- 250 g skalad zucchini
- 2 ägg
- 100g kvarg
- 2msk kokosmjöl
- 4 msk osockrat äppelmos
- 1 skopa chokladvassle. Klicka här!
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk psylliumfröskal(fiberhusk)
- 2 msk kakao
- 2 msk stevia strö
Gör så här:
- Skala zucchinin och skär den i mindre bitar som du sedan mixar till en jämn smet.
- Skölj sedan de svarta bönorna och mixa även dem till en jämn smet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, förutom stevia strö, i en skål för sig.
- Rör ner äppelmos och den mixade zucchinin i de mixade svarta bönorna och rör om till en jämn smet.
- Rör ner de torra ingredienserna i smeten med bönor, äppelmos och zucchini.
- Vispa de två äggen med sötning till en fluffig smet.
- Rör ner smeten i de vispade äggen.
- Häll upp i en smord bakform eller en som är klädd med baklåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 35-45 minuter.
/Johanna och Ida