Ingredienser:
- Knappt 2 dl avrunna och sköljda sojabönor
- 0,75 – knappt 1 dl pumpapuré (koka köttet från en butternut squash tills det blir mjukt, mixa sedan till en slät puré)
- 2 dl pofiber
- 2 msk kokosmjöl eller gulärtsmjöl
- ½ tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 skopa vassle med valfri smak (rekommenderar vanilj). Klicka här!
- 2 tsk fiberhusk
- Drygt ½ tsk malen kardemumma
- En nypa salt
- 1 dl kvarg
- 2 dl vatten
- 1 dl flytande äggvita
- 100 g philladelphia
- 100 g kvarg
- 3 msk vassle I valfri smak (rekomenderar vanilj). Klicka här!
Gör så här:
- Mixa bönorna till en slät smet.
- Tillsätt pumpapuré, äppelmos och kvarg.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig.
- Tillsätt de torra ingredienserna med resten och rör om till en jämn smet. Tillsätt vatten allt eftersom, konsistensen ska inte vara lös men den ska gå att röra ut med vispad äggvita.
- Vispa äggvitan och rör försiktigt ner smeten i den utan att förstöra för mycket av fluffigheten.
- Häll upp i en kakform och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.
- Medan kakan är i ugnen kan du börja med frostingen: Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ett litet tag med elvisp för att göra frostingen lite mer fluffig.
- När kakan har svalnat är det dags att bre på frostingen.
Toppa gärna med t.ex. kokosflakes, kakaonibs, bär osv. Ät och njut – den är kalasgod!
/Johanna och Ida