De här proteinrika chokladbollarna smakar underbart! En smak av kakao, hasselnöt och kaffe rullat i kokos kan ju inte bli annat än en perfekt kombination. Proteinbollarna innehåller få ingredienser och det är lätt som en plätt att slänga ihop en sats. Passar perfekt innan och efter träning då de är fulla med långsamma kolhydrater och protein och är fettsnåla. Bjud på de här proteinchokladbollarna och eftermiddagsfikat är räddat ;) Servera dem kylskåpskalla eller lite tinade från frysen.
Ingredienser:
- 2 dl (fiber)havregryn
- 300 g lättkvarg
- 1 skopa vassleprotein med chokladsmak. Klicka här!
- 2 msk kaffe (gjort av ½ msk snabbkaffe och 4 msk kokande vatten)
- Kokosflingor att rulla bollarna i
Gör så här:
1. Blanda havregryn, protein och kvarg i en bunke och rör om till en jämn smet. Smaka av med kaffe och tillsätt eventuellt kakao och/eller sötning (tex stevia, agave sirap mm).
2. Fukta händerna och rulla smeten till bollar (ca 20 stycken). Ställ in bollarna i kylen i minst 1 timma innan de rullas i kokosflingor.
3. Serveras som bäst kylskåpskalla och passar även bra att förvara i kylen och tinas lite innan servering.
/Johanna och Ida