När man kommit på hur man gör fluff är det lätt att bli fast. Få ingredienser och man får en otroligt stor mängd ”rosa moln” – alltså själva proteinfluffet. Det är lättast att göra proteinfluff med kasein jämfört med vassle, men hur mycket vätska man behöver kan variera mycket mellan olika kaseinsorter. Kaseinfluff passar perfekt att äta innan man går och lägger sig då kaseinet tas upp långsamt av musklerna under natten.
Du behöver: (blir två stora skålar om man vispar länge)
- 1 dl Kaseinprotein av valfri smak. Klicka här!
- 1,5 dl kallt vatten eller vallfri mjölk + upp till 0,5 dl vätska vid vispning
- Drygt 3 dl frysta jordgubbar (ca 150-200g)
Gör så här:
1. Blanda kasein och vätska i en liten skål och frys in skålen/tallriken i ca 20-30 minuter.
2. Häll upp frysta jordgubbar och den frysta kaseinsmeten i en stor bunke och mixa tills det har blivit mjukt (som en sorbet i konsistensen).
3. Börja vispa smeten med elvisp. Här gäller det att ha tålamod – vispa på! Med tidens gång häller man i lite vätska i taget och fortsätter vispa. Fluffet stiger lättare och blir större när man tillsätter lite vätska, men det gäller samtidigt att vara försiktig då lite för mycket vätska kan förstöra konsistensen. Hur länge man ska vispa beror på hur man vill ha fluffet, men minst ett antal minuter.
4. När du fluffat till valfri konsistens – servera direkt och toppa med valfri topping (t.ex. olika puffar, granola, musli, bär, kanel, torkade bär/frukt, kakaonibs). Ät och njut! Obs - man blir väldigt mätt.