Ingredienser:
- Till pajskalet
- 1 dl pofiber
- 0,5 dl vetegroddar
- 3 msk sojamjöl
- 100 g kvarg
- 0,5 dl vatten
- Nypa salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk psylliumfröskal
- 1 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
- 1 msk kokosolja
- För fyllningen
- 1 skopa chokladkasein. Klicka här!
- 2 tsk raw kakao.
- 1 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
- 1 msk walden farms chocolate Syrup.
- ½ tsk + ½ tsk xanthan gum
- 1 dl kvarg
- 1 dl vatten
- 1 dl flytande äggvita
- Valfri topping som exempelvis kakonibs och mullbär
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna till pajskalet.
- Tillsätt vatten, kokosolja och kvarg och rör om till en jämn smet
- Dela upp smeten i två delar till två mindre pajformar/ugnsformar eller en större (dela då inte degen i två delar)
- Smörj formarna med exempelvis kokosolja eller klä dem med bakplåtspapper
- Bred ut degen med händerna så att bottnen täcks och ca 1-2 cm upp på kanterna
- Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15 minuter och ta sedan ut och låt svalna
- Blanda alla ingredienser till chokladfyllningen och låt stå i kylen i 20-30 minuter.
- Efter 20-30 minuter är de dags att vispa äggvitan till ett vitt hårt skum
- Tillsätt xanthan gum på lsutet och vispa lite till tills det får en hårdare konsistens
- Tillsätt chokladfyllningen och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Dela upp smeten på de två avsvalnade pajskalen
- Toppa sedan med valfritt som exempelvis kakaonibs och mullbär
- Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. OBS! Tiden varierar mycket så håll hela tiden koll!
Ta ut och låt pajerna svalna. Förvara gärna i kyl eller i frys. MUMS!
/Johanna och Ida