Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Viktminskning för dummies

By Magnus Nilsson 2020 november 13 0 kommentarer

Det går knappt att öppna en kvällstidning eller se på TV en kväll utan en massa goda råd om hur man skall gå ner i vikt? För att inte tala om hur mycket information det finns på nätet! Men själv upplever jag att det ofta blir så komplicerat, det är helt nya rätter att lära sig att laga. Och 90% av det som ingår i recepten finns ju inte i skafferiet. Och eftersom det alltid skall vara så himla perfekt tappar man sugen innan man börjat, det är ju ändå ingen idé…

Men det är alltid idé att tänka på vad man stoppar i sig! Det är få av oss som vill bli asketer, livet är ju till för att njutas av, inte plåga sig igenom  Så gör de enkla sakerna bara, livet blir ju inte så mycket sämre om du tar en kaka istället för tre? Byt ut smöret mot lättmargarin, ta mineralvatten istället för läsk, ta en proteinbar eller banan istället för godis, osv.

Det bästa är naturligtvis om du kan leva sunt hela tiden, men i vart fall för egen del är det svårt att motivera sig till ett ”perfekt” leverne. Och det behövs inte heller, såvida du inte är elitidrottare! Om du inte kan gå ner i vikt kanske du kan förhindra att du går upp i vikt, vilket är guld värt. Eller i vart fall inte gå upp lika mycket och lika snabbt.

Många stirrar sig blinda på vikten, men det finns undersökningar som visar att det är hälsosammare att vara överviktig och vältränad, än underviktig och otränad. Det optimala är naturligtvis att vara normalviktig och vältränad, men verkligheten sätter tyvärr ofta stopp för det…

Jag rekommenderar därför att man försöker ta bort de mest uppenbara onyttigheterna som chips, läsk och godis. Men inte svälter sig, vilket kommer gå ut över din träning. För att orka träna behöver kroppen energi, och tar du bort energin från kosten blir det svårt att orka med träning. All viktnedgång bygger på det enkla sambandet att du måste förbränna mer kalorier än du får i dig. Och det kan ske på två sätt: Få i sig mindre kalorier, eller förbränna mer!

Så börja lite lätt: dra ner på de värsta onyttigheterna, unna dig god mat (i rimliga mängder) och börja röra på dig. Du kommer snabbt att känna dig piggare, oavsett vad vågen säger. Och när du väl har etablerat goda vanor är det lättare att ta nästa steg. Om du vill, det handlar ju om att just DU skall må bra, inte om att plåga sig mest =)

/ Robert Strandäng

Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens