Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Träningsmode

By Magnus Nilsson 2020 november 13 0 kommentarer

Det är lustigt att det ska behöva finnas moderiktiga ”moderna” träningsformer. Ord som Repträning, T-Rex, Hot Sauna, Piloxing, m.m. var ord som ingen hört fram tills för några år sedan. Ändå är det samma gamla omoderna kroppar vi försöker träna. Och jag gissar att dessa träningsformer är borta om några år precis som Bear Paws och Montazami tofsar. Nyhetens behag är ofta starkare än objektiva bedömmningar av den faktiska kvaliten.

Gymet där jag tränar är fullkomligt översvämmat av folk som precis börjat träna efter åratal av stillasittande, jättebra! Jag kan ha fel, men känns nästan som att många tränar helt enkelt för att det är på modet.

Jag har kanske lite svårt att sätta mig in i varför gemene man tränar? För att må bra? Se bra ut? Ha roligt? Allt på en gång? Själv har jag alltid tränat med någon tävling som målsättning, så på sin höjd kan jag förstå idrottsframgångar och stora biceps som målsättning. Trångsynt minst sagt.

Men måste man ta på sig ett par five-fingers och kortbyxor ovanpå ett par tights och en kompressionströja för att träna? (kostnad 3000:- ) Vart tog träningsoverallen vägen?

Man börjar väl bli gammal antar jag, men en hederlig joggingtur och styrketräning med fria vikter är vad jag rekommenderar!

Men huvudsaken är väl att folk rör på sig och tränar över huvud taget! Det är det absolut bästa vi kan göra för folkhälsan. Konstant kaloriöverskott och inaktivitet är det som ger oss våra välfärdssjukdomar.

Håll fast vid den träning ni tycker är rolig så är det större chans att ni fortsätter, lycka till!


Magnus Westberg, Fysiolog

Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens