De här mumsiga kolhydrat- och fettsnåla proteinfrallorna går att variera i många olika varianter. De kan göras som större wraps eller tunnbröd, men även som mindre frallor. De kan också användas som botten för att göra en hälsosam pizza. Bröden innehåller två grönsaker som bidrar till saftigheten och smaken. Testa att slänga ihop en sats och du kommer inte bli besviken!
Ingredienser:
- 100 g rå blomkål
- 100 g zucchini
- 2 dl pofiber (ca 45 g)
- 1 dl 100 % micro whey active med naturell smak. Klicka här!
- 2 msk kokosmjöl (15 g)
- 2 tsk psylliumfröskal
- En nypa salt
- 3 tsk bakpulver
- 150 g kvarg
- 0,75 dl flytande äggvita
- 1 äggvita + 1 äggula (ett helt ägg sammanlagt)
- 3 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Skär blomkålen och zucchinin i bitar och mixa det sedan till en slät smet. När moset får stå ett tag kommer det samlas lite vätska och den är bra att hälla av. Försök också suga åt lite vätska med ett papper.
- Rör ner kvarg och äggula i blomkål- och zucchinimoset och rör om till en slät smet.
- Rör ner de torra ingredienserna i moset och tillsätt 3 msk vatten. Smeten ska inte vara lös men samtidigt ”saftig”.
- Vispa den flytande äggvitan med äggvitan från ägget tills det blir ett hårt vitt skum.
- Vänd ner smeten i äggvitan och rör försiktigt om till en jämn smet.
- Klutta ut smeten i ca 18 lika stora högar och sprid ut smeten till runda plattare frallor med antingen en sked/slickepott eller lätt fuktade händer.
- In i ugnen i ca 12 minuter beroende på tjocklek – håll koll! Låt svalna på bakgaller när de är klara. Ät med något gott pålägg som t.ex. keso och tomat. Mums!
/Johanna och Ida