Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Pre-Workout tankar

By Magnus Nilsson 2020 november 12 0 kommentarer

En tydlig trend på senare år är att så kallade Pre-workout produkter (pwo) som man tar innan träningen mer och mer har fokus på den uppiggade effekten. Förut var det produkter som Cell-tech som i princip bestod av druvsocker och Kreatin som gällde. Sen var det olika typer av pump-produkter med arginin o.s.v. som blev populära. De senaste 2 åren har produkter som Jac3d, Craze, fucked up och muscle speed tagit över PWO marknaden.

Produkter med DMAA har varit dopingklassade sen länge men kunde ändå säljas helt lagligt i butiker tills ämnet blev klassad som en hälsoskadlig vara. Craze visade sig innehålla ett amfetaminliknade ämne och blev även den förbjuden. Vi var tvungna att ändra receptet på vår muscle speed pga av att Dendrobium blev klassat som ett så kallat Novel Food och får således inte säljas inom EU innan en utredning gjorts, Dendrobium har dock använts inom den kinesiska medicinen i tusentals år och studier tyder inte på några negativa effekter i de doser som de används

Vi skulle naturligtvis aldrig få för oss eller ens ha möjlighet att lägga i narkotikaliknande ämnen. När DMAA hypen var som högst valde vi att stå utanför då vi absolut inte vill sälja något som är dopingklassat.

Mina tankar om en PWO är lite annorlunda, jag vill ha något som hjälper mina muskler att växa och hjälper mig att träna hårdare. Jag tränar ofta på kvällen efter jobbet och vill inte ha något extremt uppiggande. För mig är den bästa PWOn jag testat Muscle Cellxpand(ersatt av BCEAA Next Level), Höga doser av Kreatin, Arginin, beta-alanin, BCAA, samt glutamin och en lagom dos kolhydrater. En tablett Super Koffein 1h innan träning brukar också göra susen. Koffein tar nämligen ca 1h att nå full effekt, om man tar det direkt innan träning riskerar effekten att komma lagom tills man är på väg hem.

Jag är helt säker på att i det långa loppet är det bättre att ta något som är bra för musklerna istället för något som bara går på hjärnan. I en dos som bara är mellan 5-10 g är det svårt att få plats med allt man behöver. En portion BCEAA Next Level är hela 17 g och det finns gott om plats för ordentliga doser av bra ämnen.

Så prova detta:

1 tab Super koffein 1h innan träning
1 portion BCEAA Next Level ca 15-30 min innan träning


Magnus Westberg, Fysiolog

Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens