Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Bara du är bäst på att vara du

By Magnus Nilsson 2020 november 12 0 kommentarer

Jämför dig inte med andra. De andra är så oerhört många och bara du som är bäst på att vara du. Du duger precis som du är. Ingen annan är som du och vi alla är unika. Vi har alla olika bakgrunder och förutsättningar och därför är det inte hållbart att jämföra sig och bli påverkad av andra. Det är lätt och vanligt att jämföra sig med andra när det gäller träning, men även här går det inte att värdera dig själv och dina prestationer efter vad andra gör och har uppnått. Det som passar och får den ena att må bra fungerar inte för den andra. När man applicerar detta på träningen är det väldigt tydligt hur alla gillar olika träningsformer och man är därför bra på olika saker.

Var rädd om dig själv eftersom det bara finns en du. Vårda dig själv och din kropp med respekt, värme och försiktighet både fysiskt och mentalt. De flesta fokuserar endast på den fysiska träningen och glömmer därför bort den mentala delen, som även den är en viktig och betydande del. Boosta dig själv med uppmuntringar och försök att hela tiden vara positiv mot dig själv. Du kommer ingen vart om klankar ner på dig själv och fokuserar på misstagen. Se inte motgångar som ett misslyckande utan se det istället som en lärdom. För att ha grymma träningspass och kunna utvecklas måste man även ha sämre dagar, det är bara att acceptera. Ställ dig framför spegeln varje morgon med ett leende på läpparna samtidigt som du vänligt tittar djupt in i dina vackra ögon och säger något snällt om dig själv som får dig att må bra.  Du kan inte vara för positiv eller ge dig själv för många komplimanger. Det kanske kommer kännas fånigt i början men jag lovar att du kommer vänja dig och det kan göra mycket större skillnad än du tror.

Eftersom vi är unika och har olika förutsättningar har allas prestationer olika värde. För mig kan det vara en riktig vinst när jag äntligen lyckas med ett visst antal kilo i marklyft som kan vara lätt som en plätt för en annan, men eftersom jag kanske har varit skadad en längre period kan det vara ett stort framsteg för mig. Vi alla har olika fallenheter och olika talanger vilket gör att vi är duktiga på olika saker. Värdera därför alltid din prestation efter dina förutsättningar och jämför dig inte med andra på ett negativt sätt.

Vi lever i ett samhälle där allt för många jämför sig med varandra. Idag är det tyvärr många som jämför sig med och drar allt för många paralleller till personer som tävlar inom body- eller bikinifitness. På så sätt tar de till sig dessa extrema ideal som att man bara”ska” äta ris och kokt torsk, gå power walks innan frukost och hänga på gymmet större delen av dygnets vakna timmar. Maten ”ska” vara noggrant uppvägd och näringsberäknad. Men man måste tänka på att det är en sport och ett jobb för de personer som tävlar inom så pass extrema och kroppsfixerade sporter. Det är inget som en normal person ska göra eller eftersträva – det dessa personer håller på med är extremt och lång ifrån hälsosamt. Den normala svenske tränar inte på det sättet eller lever ett lika destruktivt och begränsat liv. Som med allt annat så handlar det även här om balans. Lagom är bäst. För långvarig och hållbar framgång krävs det att man hittar en balans mellan träning, kost och återhämtning. Muskler byggs i köket brukar man höra och visst är det sant, men det arbete och slit man gör i gymmet är minst lika viktiga. Alla delar behövs, men det är oftast lätt att glömma bort.

Det är skillnad på att bli inspirerad och motiverad av personer än att jämföra sig och bli negativt påverkad av dem. Se upp och tänk igenom vilka personer som verkligen peppar just dig. Mår du dåligt för att du känner dig mindre ”duktig” när du jämför dig med vissa personer? Att dina personbästa inte alls känns lika bra nu som när du klev ut från gymmet med ett leende på läpparna? Tänk på att bloggar och instagramkonton inte speglar hela verkligheten! De visat endast delar och utdrag ur deras liv, så låt dig inte tro att de sociala medierna alltid visar en verklig och korrekt bild. Rensa bort personer du följer på sociala medier som tar din energi istället för att ge dig energi.

Summan av allt det här är att du ska lyssna på dig själv och köra ditt eget race. Självklart är det superbra om man kan få motivation, inspiration, tips eller pepp av andra personer men låt det inte påverka dig och din träning negativt. Du ska inte jämföra dig med andra eftersom de ofta har andra förutsättningar, det håller inte i längden. Försök komma ihåg det och fokusera istället på att göra egna mål och tävla med dig själv. Du kommer snabbt se både fysiska och mentala delen framsteg och träningen kommer förmodligen bli roligare och mindre prestationskrävande.

Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens

Senaste inläggen